Flexor Bootstrap Template - Index

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη

11/12/2022

Ομιλία Ανδρέα Σπυρόπουλου κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
Παρήλθε ένας χρόνος από τότε που 270.000 προοδευτικοί πολίτες έστειλαν το μήνυμα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Μέσα από μια συναρπαστική πορεία δημιούργησαν ξανά τις προϋποθέσεις, προκειμένου να μιλάμε ξανά για ένα ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό, για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, για τη Δημοκρατική Παράταξη που θα δώσει ξανά όραμα στους πολίτες. Με τον νέο Πρόεδρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τα στελέχη στην πρώτη γραμμή της μάχης. Και, φυσικά, έτοιμοι για τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Δημιουργούμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες σε αυτήν την πορεία και είμαστε εδώ σήμερα -και εγώ προσωπικά- για τον πρώτο μικρό απολογισμό αυτή της προσπάθειας, που έγινε τους προηγούμενους μήνες.
Ξεκινήσαμε με την αυτοοργάνωση. Μόνοι τους οι πολίτες δημιούργησαν ξανά τους πυρήνες της Δημοκρατικής Παράταξης σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και κάθε εργασιακό χώρο.
Στην πορεία αυτή και μετά τις εκλογές των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων, πολλές νέες οργανώσεις άνοιξαν ξανά σε περιοχές που είχαμε χρόνια να δούμε να δημιουργούνται δημοτικές μας οργανώσεις.
Ενεργοποιήθηκαν τα νέα μας όργανα. Ξεκίνησαν οι δράσεις μας παντού σε όλη τη χώρα.
Η προσπάθεια και η ενδυνάμωση των οργανώσεών μας θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο Λεκανοπέδιο, όπου σε κάθε τομέα θα αποκτήσουμε τη δική μας οργάνωση, έτσι ώστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε κάθε γειτονιά στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Δώσαμε έμφαση σε νέες καμπάνιες που απευθύνονταν σε στοχευμένα κοινά και αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και των νέων ανθρώπων.
Ξεκινήσαμε πριν έναν χρόνο, και με πρωτοβουλία του Προέδρου, μια καμπάνια για την κοινωνική στέγη. Δώσαμε μεγάλη έμφαση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.
Πήγαμε κοντά στον πολίτη, με τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας και τα φυλλάδια που μοιράσαμε σε όλη την χώρα.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Πρόεδρος παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τομές και αλλαγές διασφαλίζοντας το κρίσιμο ζήτημα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. μεταρρύθμιση που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης τα προηγούμενα χρόνια. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έδωσε κι αυτή προσωπικό αγώνα για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Παρουσιάσαμε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, αλλά κυρίως μια σοβαρή πρόταση για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Κλιμακώσαμε τις πρωτοβουλίες μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια καταθέτοντας στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχετική τροπολογία. Έχουμε συγκροτημένη πρόταση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, που μόνο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 2010 και διέλυσαν τα επόμενα χρόνια και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδοντας χιλιάδες δάνεια σε ξένα funds, αλλά και δημιουργώντας Πάτσηδες που κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων πολίτων σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Δώσαμε έμφαση σε ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δράσης και ενεργοποιούμε ένα σύγχρονο και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό.
Ενεργοποιούμε ξανά την υπάρχουσα δομή της νέας γενιάς με περισσότερα στελέχη και ενεργό συμμετοχή σε θεματικές ενότητες. Δημιουργώντας έναν νέο προγραμματικό διάλογο για τη νέα γενιά, αλλά ταυτόχρονα βάζοντας έναν στόχο: Να πραγματοποιηθεί μια συνδιάσκεψη της νεολαίας, της νέας γενιάς, τους επόμενους μήνες και πριν τις εθνικές εκλογές.
Σε αυτή τη νέα πορεία της παράταξης, από την πρώτη στιγμή βάλαμε ως προτεραιότητα την πολιτική και ιδεολογική αναζωογόνηση της Δημοκρατικής Παράταξης και την ηθική. Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας η πορεία του καθενός ξεχωριστά. Και αυτή δεν τσουβαλιάζεται με συλλογικές ευθύνες. Ο κόσμος αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνεται ποιος με κόπο και αγώνα κερδίζει συλλογικές και προσωπικές μάχες, είτε στην πολιτική είτε στην κοινωνική ζωή, και ποιος μπαίνει στο ασανσέρ μιας μιντιακής και επιχειρηματικής ολιγαρχίας. Ξέρουμε πολύ καλά πόσοι σύντροφοι στήριξαν με ανιδιοτέλεια την παράταξη στα δύσκολα χρόνια και τη στηρίζουν καθημερινά στον αγώνα αναζωογόνησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, μη έχοντας κερδίσει τίποτα και ποτέ αυτά τα χρόνια.
Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Βλέπουμε τη σπίθα στα μάτια αυτών των ανθρώπων που εμπνέονται από την καινούργια προσπάθεια.
Δυσκολίες και αντιξοότητες δεν θα μας κάμψουν και δεν θα μας λυγίσουν. Οι πιέσεις για να σταματήσει η άνοδος του ΠΑΣΟΚ και η αυτόνομη πορεία προς την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, θα συνεχιστούν πιο έντονα κατά την προεκλογική περίοδο με όλα τα μέσα που διαθέτουν, γιατί αυτό εξυπηρετεί και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίηση