Flexor Bootstrap Template - Index

Η κα Καϊλή λειτουργούσε ως βραχίονας του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση των υποκλοπών

12/12/2022

Προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Ανθής Βούλγαρη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», ο Ανδρέας Σπυρόπουλος χαρακτήρισε την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε υπόθεση διαφθοράς θλιβερή.

«Είναι ένα σκάνδαλο που συνταράσσει την καρδιά της Ευρώπης και εμείς ακαριαία αποφασίσαμε να διαγράψουμε την κα Καϊλή. Θέλαμε να καταδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία ανοχή σε τέτοιες πράξεις, που είναι ασεβείς προς τον πολιτικό μας χώρο και τους πολίτες. Θέλουμε να υπάρχει ένα νέο ήθος στην πολιτική ιδιαίτερα μετά τη νέα αρχή που κάναμε»επισήμανε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για την αιτίαση ότι λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «η κα Καϊλή είχε πάρει αποστάσεις από την ιδεολογική και πολιτική σύνδεση της με το ΠΑΣΟΚ και ταυτιζόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το Predator στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ήταν η πρώτη από τους πολιτικούς στην Ελλάδα που με τις δημόσιες παρεμβάσεις της χάραζε την γραμμή, που αρχικά υιοθετούσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι είχε συμβεί και στην ίδια και γενικότερα μια τακτική υποβάθμισης του θέματος. Εν συνεχεία προσπάθησε κατ’επανάληψη να μπλοκάρει μέσα στη σοσιαλιστική ομάδα την ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λειτουργούσε ως βραχίονας του Μεγάρου Μαξίμου στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η ΔΕΘ είναι ένα εμβληματικό γεγονός. Η κα Καϊλή παρέστη στις εκδηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη και όταν ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ έφυγε».

Ο κ. Σπυρόπουλος συμπλήρωσε ότι έγινε σύσκεψη με τους επικεφαλείς της ευρωομάδας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τους ενημέρωσε ότι η κα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια αλλά εξαιτίας της θέσης της ως σκιώδης εισηγήτρια στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA «θεωρήθηκε ότι αν την διαγράφαμε σε εκείνη τη στιγμή, θα ήταν στην ουσία μια ευθεία παρέμβαση του κ.Ανδρουλάκη στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα δημιουργούσε μια σύγχυση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επιπλέον επισήμανε ότι οι δηλώσεις της κας Καϊλή για το Κατάρ αποδοκιμάστηκαν δημόσια από το Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ήταν σε ευθεία αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών του κόμματος.

Ως προς την επιχειρούμενη από μέρους της Κυβέρνησης εργαλειοποίηση της υπόθεσης Καϊλή προκειμένου να δώσουν νομιμοποιητική βάση στην επισύνδεση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά «είναι πως για την κα Καϊλή μιλάμε για κοινό ποινικό έγκλημα. Ελεγχόταν για μαύρο χρήμα και πιθανό χρηματισμό από τρίτες χώρες ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, δηλαδή για ένα έγκλημα, για το οποίο και στη νομοθεσία της χώρας μας,επιτρέπεται σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία να άρουν το απόρρητο των επικοινωνιών χωρίς να ρωτήσουν τη Βουλή. Έγινε με τη Χρυσή Αυγή, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ποινικό έγκλημα και έτσι συνελήφθησαν. Τι σχέση έχουν αυτά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και τώρα του Υπουργού Χατζηδάκη;»

Κοινοποίηση