Flexor Bootstrap Template - Index

Αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη

10/03/2023

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με τις ευθύνες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις παραλείψεις στο σιδηρόδρομο, ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να φεύγει μόνο υπουργός και να μένουν οι από κάτω. Και μου έκανε τεράστια εντύπωση ο Πρωθυπουργός να λέει “θα κινήσω γη και ουρανό για να έχουμε την τηλεδιοίκηση μέχρι τον Αύγουστο” και δεν το έκανε τέσσερα χρόνια. Η φράση του αυτή αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία και προσωπικά του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης. Στην ουσία μας λένε ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Οι άνθρωποι δεν ασχολούνταν».

Εκτίμησε ότι και ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Μητσοτάκης γνώριζαν την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, υπενθυμίζοντας ότι «προεκλογικά είχαν κάνει μία εκδήλωση είχαν αποτυπώσει τα προβλήματα, ήξεραν ότι υπάρχει η σύμβαση για τη φωτοσήμανση, ήξεραν τι γίνεται στο σιδηρόδρομο από τους εργαζόμενους, τις καταγγελίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Είναι τρομερό στη ΝΔ να μην αντιλαμβάνονται το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και τις τεράστιες ευθύνες. Το 2011 το χρονοδιάγραμμα των εταιρειών του ΟΣΕ έλεγαν ότι πρέπει να υπάρχουν 2.800 εργαζόμενοι και σήμερα φτάσαμε στους 730. Έπρεπε να έχουμε 450 σταθμάρχες και έχουμε 130. Ακόμα και στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής έβλεπε ότι τα έργα μέσα στην τετραετία δεν θα ολοκληρωθούν, θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη πολιτική αντίληψη και ευθύνη απέναντι στους πολίτες να υπάρχουν τουλάχιστον δύο σταθμάρχες στις θέσεις που έπρεπε έτσι ώστε να γλιτώσουμε από αυτό το δυστύχημα», σημείωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Πραγματικά, δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθύνης. Ο κ. Γεωργιάδης προχθές δήλωσε ότι αν ο υπουργός έλεγε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δεν θα έμπαινε κανένας. Σοβαρά μιλάμε; Λειτουργούμε για το κέρδος μιας ιδιωτικής εταιρείας και το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες;»

Απαντώντας, παράλληλα, στη Βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή που αναφέρθηκε στον ιατρό Νικόλα Χαυτούρα, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Καραμανλής βρίσκεται εντός ψηφοδελτίων. Αυτή είναι η διαφορά ήθους και αντιμετώπισης από τα δύο κόμματα. Αυτόν που φέρει την ευθύνη για το τι δεν έγινε τέσσερα χρόνια τον έχετε υποψήφιο».

Απευθυνόμενος, δε, στη Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, που έφερε στο τραπέζι της συζήτησης την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Α. Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την εταιρεία μόνο για 45 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς, με 50 εκατ. να δίνονται για τις άγονες γραμμές κάθε χρόνο, και ακόμα να περιμένουμε να δούμε τις επενδύσεις που θα έκαναν. Σε αυτό έχουν ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ».

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου με σημαία του το επιτελικό κράτος και ο απολογισμός είναι τέσσερις συγγνώμες. Μια με τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική-Εύβοια, δεύτερη με τις χιονοπτώσεις στην Αττική, τρίτη προσωπικά στον κύριο Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές, και τέταρτη με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον αναξιόπιστος και αφερέγγυος απέναντι στους πολίτες, τους οποίους έκανε προεκλογικά να πιστέψουν ότι μπορεί να καταφέρει κάτι διαφορετικό. Στην πράξη απέδειξε ότι δεν υπάρχει ούτε πολιτική ευθύνη αλλά ούτε ικανότητα αυτή της κυβέρνησης να φέρει πραγματικές αλλαγές», κατέληξε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κοινοποίηση