Flexor Bootstrap Template - Index

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο ελληνικός λαός θα αποτυπώσει τους όρους της επόμενης Κυβέρνησης

08/09/2022

Συνέντευξη Ανδρέα Σπυρόπουλου στην ΕΡΤ News και την εκπομπή «Ανάλυσέ το» 

Στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ News και την εκπομπή «Ανάλυσέ το» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Λίδα Μπόλα μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (07/09) ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό της ανάπτυξης προέρχεται από την κατανάλωση και όχι από τις επενδύσεις. Το χειρότερο είναι ότι δημιουργείται στην οικονομία μας ένα μεγάλο έλλειμμα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές αγαθών. Πρόκειται για ένα δομικό πρόβλημα καθώς δεν αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο ώστε σε ενδεχόμενες κρίσεις να μην είμαστε στον πυρήνα του προβλήματος όπως τώρα».

Αφού υπογράμμισε ότι περίπου το 29% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις για τη στήριξη των πολιτών εν μέσω πληθωρισμού και κρίσης, όπως την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού και τη θέσπιση νέου ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί σωστά. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Αν δεν γίνει αυτό, σε έναν χρόνο θα μας βρει μία κρίση και θα υποχωρήσουμε ξανά», πρόσθεσε.

Σχετικά με το απόρρητο της ΕΥΠ και την άποψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο κ. Σπυρόπουλος διερωτήθηκε: «Όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας έχουν άδικο και οι μόνοι που ξέρουν είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση της ΝΔ; Θα καταπατάμε δηλαδή το Σύνταγμα και θα πηγαίνουμε στο δικαστήριο;».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των λόγων παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο Γραμματέας του κόμματος τόνισε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Θέλουμε να έρθει ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα έχει όλη την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και να βγουν όλα στο φως.

Η Κυβέρνηση λέει ότι δεν φοβάται τίποτα, αλλά η κα. Μπακογιάννη βγαίνει και στην ουσία τρομοκρατεί και απειλεί μέλη της ΕΥΠ ότι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή αν καταπατήσουν το απόρρητο.

Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι: άρθρο 14 παρ. 4 στο ν. 3649/2018, που λέει ξεκάθαρα ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, δηλαδή σήμερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους ή στον επικεφαλής της ΕΥΠ να μην υπάρχει απόρρητο και να δοθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται. Αλλά εκείνοι ζητούν από τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει να ενημερωθεί στο αυτί. Η ΕΥΠ, άραγε, υπόκειται σε κάποιον έλεγχο; Ή είναι ένα σύστημα στο οποίο ο εκάστοτε διοικητής της υπηρεσίας κάνει ό,τι θέλει;».

Αναφορικά με τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι «δεν θα καταστραφεί η χώρα αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης ή αν δεν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας», ενώ εκτίμησε ότι η επικείμενη αλλαγή του σχετίζεται με την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «θα μπορούσαν να κάνουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αν δεν έβγαζαν αυτοδυναμία. Μας είχαν στην τσέπη για κάποιο λόγο; Γι’ αυτό και μας παρακολουθούσαν; Όχι, κύριοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτσι. Έχουμε αρχές, πρόγραμμα και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς. Θεσμική εκτροπή και σταθερότητα δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Γι’ αυτό ζητάμε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή με την παράταξή μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Κοινοποίηση