Flexor Bootstrap Template - Index

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει ως δεκανίκι σε μία κυβέρνηση, απλά και μόνο για να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία

27/03/2023

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.


Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες για το μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου και δεν θα υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από την αρχή είχε τοποθετηθεί για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Είναι σημαντικό για να μην μπει ο τόπος σε μία περιπέτεια. Επιζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό. Πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να επιβάλλουμε με μεγαλύτερη δύναμη τις πολιτικές, τις οποίες θεωρούμε σημαντικές για το μέλλον αυτού του τόπου. Στόχος μας είναι μία προγραμματική σύγκλιση. Δεν θα καθίσουμε να συζητήσουμε για καρέκλες εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει ως δεκανίκι σε μία κυβέρνηση, απλά και μόνο για να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία. Εάν δεν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και δεν μας δώσει ένα ισχυρό ποσοστό, μπορεί να μην μπούμε στην κυβέρνηση».


Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε ότι ο τόπος χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, γι΄ αυτό και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα τιμήσει την τρίτη διερευνητική εντολή. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει πολλές φορές ότι θα οδηγηθεί κατευθείαν σε δεύτερες εκλογές, γιατί πιστεύει μόνο σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις . Ο κ. Τσίπρας, ενώ έφερε την απλή αναλογική, έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι εάν δεν είναι πρώτο κόμμα, θα παραδώσει την εντολή και δεν θα μπει στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Εμάς εάν μας δώσει ο ελληνικός λαός ένα ισχυρό ποσοστό, θα παραλάβουμε την τρίτη εντολή και θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Πρωταρχικός στόχος θα είναι η προγραμματική σύγκλιση και σε δεύτερο χρόνο θα συζητήσουμε και για τα πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξέρουμε ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτατες συναινέσεις».


Περιέγραψε, επίσης, τις βασικές προτάσεις που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου.
«Για εμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΣΥ και μία νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα, την οποία δεν διασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Θέλουμε ένα δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο, τα οποία απαξίωσε η πολιτική της κ. Κεραμέως. Θέλουμε κοινωνική κατοικία για τους πιο ευάλωτους, καθώς βλέπουμε ότι τα ενοίκια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και ένα νέο ζευγάρι δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι για να κάνει οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η υπογεννητικότητα. Θέλουμε μόνιμη ενίσχυση των εισοδημάτων και όχι επιδοματική πολιτική. Πρέπει επίσης να δούμε τι γίνεται με το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια.»
Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.


«Ο ελληνικός λαός έδωσε και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να κυβερνήσουν από τέσσερα χρόνια ο καθένας, με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και απέτυχαν. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φτιάξει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ένα παρακράτος υπό την ηγεσία του ανιψιού του, που έστησε όλο το σύστημα των υποκλοπών. Δεν αναγνώρισε το λάθος του έτσι ώστε να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη, αντίθετα προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση. Στον κ. Μητσοτάκη δόθηκε επίσης η δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας νέας ανάπτυξης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αντίθετα, στο τέλος του 2022, είχαν μπει μόλις 68 εταιρείες με 1,2 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα του Ταμείου δόθηκαν μόνο σε λίγους και εκλεκτούς. Είδαμε τις απευθείας αναθέσεις, τη διαπλοκή των βουλευτών του με το κράτος, τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρα. Ούτε φυσικά πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ξαναζήσει όσα βίωσε με τη διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε αφερέγγυος. Υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και διέλυσε τη μεσαία τάξη με τους φόρους και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμα και τώρα, έδιωξε τον κ. Πολάκη και μετά από μερικές μέρες τον επανέφερε στο κόμμα του».


Ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε και στις επιθέσεις των δυνάμεων της ακροδεξιάς, οι οποίες σπεύδουν προς στήριξη του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Είδαμε τον κ. Καρατζαφέρη να μας απειλεί και να μας λέει ότι πάει χέρι χέρι με τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν απειλούμαστε ούτε εκβιαζόμαστε από ακροδεξιές δυνάμεις. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία επιλογή και έβαλε στα κορυφαία Υπουργεία του, τα πολιτικά παιδιά του κ. Καρατζαφέρη. Τώρα εμφανίζεται και ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης και μας κάνει υποδείξεις. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι το κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει πια. Έχει εξαφανιστεί μετά τις αποτυχίες του στη διαχείριση των κρίσεων και μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κοινοποίηση